Naturlig sötma från övermogna druvor
Färg: Ren, glänsande, körsbärsröd, medelhög till hög täckning
Doft: Kraftig arom av mogna frukter: russin, torkade plommon, dadlar, torkade fikon och fin choklad
Smak: Måttligt söt med väl integrerad syra, behaglig tanninstruktur, minne av honung, flytande mörk choklad och lakrits, rund och långvarig
Rekommenderad serveringstemperatur: 15℃
Rekommenderade kombinationer: Mycket lämplig som aperitif med foie, blåmögelostar, patéer och moriska pajer. Även med desserter, piononos, bakverk, tårtor och catalansk kräm.
Anchurón ligger i den spanska provinsen Granada. Vinodlingarna sträcker sig i foten av Sierra Nevada, Naturparken Sierra de Huétor och Naturparken Sierra de Baza, på en genomsnittlig höjd av 1 000 meter över havet, vilket gör att den tillhör Höga Andalusien. Tillverkningsprocesserna förenar spansk tradition med de senaste teknologiska framstegen, förnybara energikällor och miljövänliga metoder.